Pages

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Elfi-Tech: Μικροσκοπικός αισθητήρας εντοπίζει μεγάλη ποικιλία χαρακτηριστικών του αίματος.

Ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ της περασμένης εβδομάδας του Nokia Sensing XCHALLENGE, ένας διαγωνισμός ανάμεσα σε εταιρείες που αναπτύσσουν λογισμικό και hardware για τη βελτίωση διαφόρων πτυχών της υγείας. Ένας από αυτούς είναι η Elfi-Tech
, μια Ισραηλινή εταιρεία η οποία  ήδη εργάζεται πάνω σε ένα μικροσκοπικό αισθητήρα που μπορεί να ανιχνεύσει τη ροή του αίματος στο δέρμα, τον παλμό και την ταχύτητα του αίματος κάτω από το δέρμα, την κατάσταση της πήξης, και την έκταση της αγγειακής γήρανσης.

Ο mDLS αισθητήρας που χρησιμοποιεί  δυναμική σκέδαση φωτός για την ανίχνευση, δεν έχει κινούμενα εξαρτήματα και μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν οπουδήποτε στο σώμα. Μιάς και η Elfi-Tech επικεντρώνεται στη βελτιστοποίηση του ίδιου του αισθητήρα και ελπίζει αυτός να είναι σε θέση να ενταχθεί σε μια μεγάλη ποικιλία από gadgets των καταναλωτών από  third-party εταιρίες που κατασκεύαζουν ρολόγια, γυαλιά, ή stick-on συσκευές.

Ο αισθητήρας mDLS είναι εύκολος στην εφαρμογή, απλός στη λειτουργία και στιβαρός. Τα ακατέργαστα σήματα του μεταφράζονται σε νέους δείκτες καρδιαγγειακού κινδύνου: ενδοθηλιακή λειτουργία, ολική κατάσταση της πήξης του αίματος, μέτρηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος - ποσοστό συγκέντρωσης και της συγκέντρωσης του ινωδογόνου στο αίμα. 

Επιπλέον, με εντατική ανάλυση της υψηλής ευκρίνειας της κύματομορφής του σφυγμού του αίματος, ο αισθητήρας μπορεί συνεχώς και μη επεμβατικά να μετρήσει ένα σύνολο φυσιολογικών παραμέτρων όπως τον αναπνευστικό ρυθμό, τις συστολικές τάσεις της πίεσης του αίματος, τη καρδιακή συσταλτικότητα, τη καρδιακή δυσλειτουργία βαλβίδας και τις Traube-Hering-Mayer ταλαντώσεις.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, η πλατφόρμα μπορεί να εντοπίσει διαταραχές της υγείας που σχετίζονται με καρδιαγγειακές, αναπνευστικές και νευρολογικές παθήσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου