Pages

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

PEEK: Application για να φέρει τις οφθαλμολογικές εξετάσεις σε αναπτυσσόμενες χώρες.

H ποιότητα της φωτογραφικής μηχανής ενός smartphone μπορεί να ακούγεται σαν ένα πρώτο θέμα στον κόσμο αλλά τα κινητά τηλέφωνα εξοπλισμένα με φωτογραφική μηχανή μπορεί να είναι το κλειδί για τη θεραπεία των οφθαλμών σε πάνω από 250 εκατομμύρια άτομα με προβλήματα όρασης τα οποία ζουν σε τριτοκοσμικές χώρες. 


Μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται PEEK (Portable Eye Examination Kit) θέτει μια σειρά από τυποποιημένες δοκιμές σε ένα τυπικό smartphone. Η κάμερα του τηλεφώνου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανιχνεύσει το φακό του ματιού, ενώ το φλας LED είναι αρκετά φωτεινό για να φωτίσει τον αμφιβληστροειδή. Η οθόνη του τηλεφώνου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή των διαφόρων τεστ όρασης καθώς και όλα τα δεδομένα μπορούν να γίνουν geotagged χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο GPS του τηλεφώνου, στην συνέχεια συγκεντρώνονται σε ένα αρχείο ασθενούς και αποστέλλονται ασύρματα σε έναν γιατρό.


Το PEEK βρίσκεται στο στάδιο δοκιμών, πάνω σε 5.000 ασθενείς στην Κένυα και τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, δίνοντας στους ιατρούς τη δυνατότητα να παρέχουν περαιτέρο θεραπεία σε πάνω από 1.000 ασθενείς.

Περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα PEEK ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου