Pages

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Endochoice Fuse: μεγαλύτερη ακρίβεια και οπτικό πεδίο 330 μοιρών !



Η EndoChoice έχει λάβει έγκριση από το FDA για το Fuse endoscopy system της και μας παρουσιάζει τις έρευνες οι οποίες δείχνουν πως η συσκευή θα μπορούσε να μειώσει το miss-rate των αδενωμάτων κατά τις κολονοσκοπήσεις.

Το εύκαμπτο ενδοσκόπιο περιέχει τρεις μικρές κάμερες στην άκρη του, δίνοντας στον ιατρό μια πανοραμική θέα της δράσης. Όταν τα παραδοσιακά ενδοσκόπια παρέχουν ένα εμπρόσθιο οπτικό πεδίο μέχρι 170 μοίρες, η Fuse δίνει την δυνατότητα των 330 μοιρών. Οι πολλαπλοί απεικονιστές ενσωματώνονται στο άκρο της κεφαλής, επιτυγχάνοντας πανοραμική θέα. Αντί για οπτικές ίνες, χρησιμοποιεί πολλαπλά LEDs, επίσης ενσωματωμένα στην άκρη της κεφαλής ώστε να φωτίζουν το οπτικό πεδίο. Με αυτό τον τρόπο, τα μικρά αδενώματα, που βρίσκονται πίσω από πτυχώσεις και θα περνούσαν απαρατήρητες κατά τη διάρκεια παραδοσιακών κολονοσκοπήσεων πλέον μπορούν να εντοπισθούν πιο εύκολα.
 
Σε μία πολυκεντρική μελέτη το σύστημα συγκρίθηκε με τα παραδοσιακά ενδοσκόπια τα οποία έχασαν το 42% των αδενωμάτων, ενώ το σύστημα Fuse έχασε μόλις το 8%. Συνολικά, το Fuse βρίσκεi κατά 71% παραπάνω αδενώματα σε σύγκριση με τα παραδοσιακά κολονοσκόπια. Ένα παρόμοιο γαστροσκόπιο, με εμβέλεια 150-220 μοίρες, αναμένει την έγκριση απο το FDA.
YOUTUBE LINK-- BINTEO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου