Pages

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ένα νέο εμβόλιο που τρώει την Κοκαΐνη "Όπως ο Pac-Man".


Ο εθισμός στη κοκαΐνη ο οποίος εμφανίζει εμφανώς υψηλό ποσοστό υποτροπής, μπορεί να έχει συναντησεί επιτέλους το ταίρι του, το οποίο εμφανίζεται με τη μορφή ενός απλού, μακράς διαρκείας ενισχυτικόού εμβολίου.

Συνδυάζοντας τα σωματίδια που μιμούνται τη δομή της κοκαΐνης με τον ιό του κοινού κρυολογήματος, το νέο εμβόλιο κοροδεύει το σώμα σας ώστε να αναγνώριστεί η κοκαΐνη ως απειλή, με αποτέλεσμα να μεταβεί ο οργανισμός σε κατάσταση επίθεσης. Ή όπως
το θέτει ο Δρ Ronald Crystal, πρόεδρος του Τμήματος Γενετικής Ιατρικής στο Ιατρικό Κολλέγιο Weill Cornell :

"Το εμβόλιο τρώει τη κοκαΐνη στο αίμα σαν ένα μικρό Pac-man πρωτού αυτή μπορέσει να φτάσει στον εγκέφαλο ... Ακόμη και αν ένα άτομο που λαμβάνει το αντι-κοκαΐνικό εμβόλιο βγεί εκτός τροχίας, η κοκαΐνη δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα."

Η έρευνα διενεργήθηκε αρχικά σε ποντίκια αλλά η πραγματική υπόσχεση ήρθε στην επόμενη ενσάρκωσή της: δοκιμάζοντάς το σε "πρεζόνια" πρωτεύοντα θηλαστικά. Μόνο ένα εμβόλιο ήταν σε θέση να διαρκέσει έως και επτά εβδομάδες, σε αυτούς τους μη-ανθρώπινους ναρκομανείς, έτσι μια προγραμματισμένη σειρά από ενισχυτικά εμβόλια δίνει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα να διασφαλιστεί πως και οι ανθρώποι τοξικομανείς δεν θα ξαναδούν κύκλους, οσο σκληρά και αν προσπαθήσουν.

Βέβαια, μέχρι να γίνουν οι δοκιμές σε ανθρώπους, δεν θα έχουμε καμία πραγματική ιδέα για το πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο ούτε το πόσο συχνά θα πρέπει να χορηγήται. Αλλά για τους κοκαϊνομανείς επιρεπείς στο σπάσιμο του φαύλου κύκλου της απόσυρσης και της υποτροπής, οι ενέσεις θα μπορούσαν να είναι ζωτικής σημασίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου