Pages

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ο αισθητήρας Kinect της Microsoft βοηθά στην αποκατάσταση χάρη στο Reflexion Εργαλείο Μέτρησης Αποκατάστασης (βίντεο)

Πάνω από το ηλιόλουστο Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια, η αγαπημένη μας κονσόλα βίντεο παιχνιδιών μετατράπικε σε ιατρική συσκευή, το Kinect, χρησιμοποιείται και πάλι ως βάση απο τους φυσιοθεραπευτές για να προσαρμόσουν το πρόγραμμα θεραπείας τους και να παρακολουθούν τους ασθενείς. Αναπτύχθηκε από το West Health Institute, το Reflexion Rehabilitative Measurement Tool χρησιμοποιεί την τεχνολογία Kinect για...
να μην παρακολουθούν μόνο εάν τηρήται το πρόγραμμα αποκατάστασης αλλά επίσης να παρακολουθείτε τις κινήσεις των ασκήσεων αποκατάστασης ώστε να εξασφαλίζεται πως έχουν γίνει σωστά και έπειτα να μετρηθεί η πρόοδος.

Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε πρόγραμμα αποκατάστασης συνήθως λαμβάνουν ατομικές συνεδρίες από φυσιοθεραπευτές, οι οποίοι συνήθως να τους διδάσκουν τις ασκήσεις και αναμένουν να γίνονται συστηματικά και σωστά μεταξύ των συνεδριάσεων. Φυσικά, δεν υπάρχει λογοδοσία, η οποία μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία επούλωσης ή ακόμη και να κάνει τα πράγματα χειρότερα, εάν ένας ασθενής δεν συμμορφώνονται με το σχέδιο αποκατάστασης. Οι ερευνητές απο το West Health Institute ελπίζουν πως το Reflexion θα είναι μία διασκεδαστική, σχετικά χαμηλού κόστους λύση που θα βελτιώσει τη συμμόρφωση, η οποία με τη σειρά της θα οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς που υποβάλλονται σε φυσιοθεραπεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου