Pages

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Σφραγίσματα με οδοντόβουρτσα Πλάσματος !!!


Η οδοντοιατρική τεχνολογία όπως φαινεται έχει κάνει μια σοβαρή πρόοδο και οι ανθρώπινες κλινικές δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2012. Υπάρχει επίσης ένα βίντεο (κάτω) από τον γενναίο οδοντίατρο ο οποίος ρίχνει μια ακτίνα πλάσματος στο στόμα του.
Η βούρτσα πλάσματος
δεν είναι μια οδοντόβουρτσα, αλλά στην πραγματικότητα ένα εργαλείο που οι οδοντίατροι ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν σε δύο κύριες περιπώσεις. Η πρώτη είναι για την διάλυση της πλάκας: Η λάμπα πλάσματος, αν και δεν ξεπερνάει την θερμοκρασία δωματίου, είναι εξαιρετική στο σπάσιμο των δεσμών που προσκολλάνε την πλάκα σε ένα δόντι. Στη δεύτερη περίπτωση χρησημοποιήται για το γέμισμα των κοιλοτήτων.

Υπάρχουν ορισμένα είδη κοιλοτήτων, σύμφωνα με τον Hao Li, αναπληρωτή καθηγητή της μηχανικής και της αεροδιαστημικής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι , οι οποίες πρέπει να ξαναγεμίζουν κάθε πέντε ή επτά χρόνια, χρησιμοποιώντας την τρέχουσα τεχνολογία - και μπορούν  να ξαναγεμίσουν μόνο μερικές φορές, πριν χρηαστεί να βγεί το δόντι. Η βούρτσα πλάσματος αρχηκά δημιουργεί ένα κοίλωμα για τη γέμιση,με αυτόν τον τρόπο παρέχει μεγαλύτερη επιφάνεια για τη γέμιση να κολλήσει, και η ερευνητική ομάδα υποστηρίζει πως με τη βοήθεια του πλάσματος το σφράγισμα θα μπορούσε να είναι 60% ισχυρότερο έναντι του παραδοσιακού σφραγίσματος.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ  ΤΟ BINTEO :

http://vimeo.com/33968354

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου