Pages

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

RealView 3D Live Διεγχειρητική Ολογραφία Χρησιμοποιώντας την Philips Imaging (ΒΙΝΤΕΟ)


Οι χειρουργοί που εργάζονται επί της καρδιάς με έναν ελάχιστα επεμβατικό τρόπο, πρέπει να φαντάζονται σε πια ακριβώς σημεία βρήσκοντα τα εργαλεία τους σε σχέση με την ανατομία και πώς η ανατομία του κάθε ασθενή είναι διαφορετική από αυτή κάποιον άλλων ασθενών. Ένα τυπικό διεγχειρητικό συστήματα απεικόνισης παρέχει μια 2D εικόνα από την ακτινογραφία και ο 3D υπέρηχος βοηθά δίνοντας μια ογκομετρική αναπαράσταση. Συχνά, αυτά τα συστήματα απεικόνησης
παρουσιάζονται ξεχωριστά και είναι δυσκίνητα για να περιηγηθείτε στο σώμα του ασθενούς με ένα ενιαίο τρόπο.


Φανταστείτε να έχετε μία 3D ολογραφική αναπαραγωγή της πραγματικής καρδιάς του ασθενούς κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης κομμένη σε πολλές τομές και να μπορείτε να την περιστρέψετε και να τη χειριστείτε σε ελεύθερο χώρο με τα χέρια σας. Αυτό όμως είναι πραγματικότητα, ίδι υπάρχει και έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε χειρουργικές επεμβάσεις στο Schneider Children’s Medical Center in Petach Tikva του Ισραήλ. Χρησιμοποιώντας κλινικό εξοπλισμό απεικόνισης της Philips και την ολογραφική τεχνολογία από το RealView Imaging (Yokneam, Ισραήλ), η ομάδα των χειρουργών ήταν σε θέση να αναλύσει τις καρδιές των οκτώ ασθενών κατά τη διάρκεια ελάχιστα επεμβατικών διαδικασιών.

Η τεχνολογία δεν απαιτεί ειδικά γυαλιά και η αλληλεπίδραση με την εικονική καρδιά μπορεί να γίνει με τα χέρια ενός ατόμου ή ενός «νυστεριού» για να δημιουργήσει τις τομές και να κοιτάξουμε στο εσωτερικό του οργάνου. Εδώ είναι ένα βίντεο από την RealView Imaging:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου