Pages

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Drones για να ρίχνουν απινιδωτές, όχι βόμβες.

Τα Drones ή αλλιώς μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθημερινά γίνονται όλο και πιο κοντινά στοιχεία της ζωής όχι μόνο στο Πακιστάν και την Υεμένη αλλά επίσης αντί να σκοτώνουν και να ακρωτηριάζουν, να κρυφοακούν και να κατασκοπεύουν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σωθούν ζωές.
Όταν κάποιος έχει μια καρδιακή αρρυθμία, το να βρεθεί ένας αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής (AED) προς τον παθόντα το ταχύτερο δυνατόν, πραγματικά μπορεί να είναι μια διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Αλλά οι απινιδωτές συνήθως βρίσκονται μόνο σε περιοχές με μεγάλη κυκλοφορία πεζών όπως αεροδρόμια και αθλητικά στάδια. Πετώντας όμως ένα αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή από την ταράτσα ενός κτιρίου στην επιθυμητή περιοχή μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.
 
Με αμφισβητούμενη ονομασία ,το Defikopter δημιουργήθηκε ως concept και αναπτύχθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Definetz και την High-tech, μια γερμανική εταιρεία κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ώστε να είναι σε θέση να φέρουν τον εξωτερικό απινιδωτή οπουδήποτε. Τα ελικοπτεροειδή drones χρησιμοποιούν οκτώ ρότορες και είναι δημοφιλή στους κινηματογραφιστές ή δημοσιογράφους που καλύπτουν τις διαδηλώσεις. Το drone έχει εμβέλεια περίπου 6 μίλια (10 χλμ.) και πετά σε ταχύτητες μέχρι 40 mph (70 kph) αποφεύγοντας την οδική κυκλοφορία από κάτω. Ένα πρόσωπο που ανταποκρίνεται σε κάποιον που έχει ανάγκη από απινίδωση θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει το smartphone του για να εξακριβώσει τη θέση τους και ο χειριστής του drone θα το πιλοτάρει στον ασθενή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου