Pages

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

10 Ακραία και Εξαιρετικά Όμορφα - Close Ups των Βακτηρίων και των Φυτών.

Τα βακτήρια έχουν την αρετή (και μερικές φορές το ελάττωμα) να αναπτύσονται σε απίστευτες ταχύτητες, ορισμένα στελέχη μπορεί να διπλασιαστούν στον αριθμό των κυττάρων μέσα σε μόλις τέσσερα λεπτά. Ο Fernan Federici, ένας μεταδιδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, είναι πρωτοπόρος στην τέχνη της σύλληψης του στιγμιότυπου της διχοτόμησης των βακτηρίων. Και τα αποτελέσματα είναι απολύτως όμορφα.


Ο Federici είναι μέρος του Haseloff Lab, στο Cambridge, όπου και ο Jim Haseloff χρησιμοποιούν συνεστιακό μικροσκόπιο για την φωτογραφία και το μοντέλο της ανάπτυξης των κυττάρων στον ιστό του φυτού.

Ο Federici επίσης ενδιαφέρεται για το πως η δομή των κυττάρων (και οι μαθηματικοί τύποι που προέρχονται από αυτά τα μοτίβα) θα μπορούσαν να ενημερώσουν τελικά τον σχεδιασμό και πώς οι επιστήμονες / σχεδιαστές θα μπορούσαν να ελέγχουν την ανάπτυξη των βακτηρίων για τη δημιουργία συγκεκριμένων τύπων των δομών. ειραματιζόμαστε με μεθόδους για την εξαγωγή πολύπλοκων συμπεριφορώνς των κυττάρων στην κλίμακα των μικρομέτρων και την εφαρμογή τους στην αρχιτεκτονική, στην κλίμακα των μέτρων», εξήγησε ο Federici και ο συνεργάτης του, ο αρχιτέκτονας David Benjamin σε ένα abstract για ένα πρόγραμμα που βασίζεται στην ιδέα. "Αναπτύσουμε μεθόδους για την ενσωμάτωση της συνθετικής βιολογίας στην αρχιτεκτονική,τον  σχεδιασμό και τη διδασκαλία νέων διαδικασιών του σχεδιασμού με τη βιολογία." 

Εδώ, μία αναλογομετρική μέτρηση της γονιδιακής έκφρασης στο κυτταρικό τοίχωμα του φυτού.
 

Το Bacillus subtilis, ένα βακτηρίδιο που βρίσκεται στο χώμα, βαμένο χρησιμοποιώντας φθορίζοντες πρωτεΐνες, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα ορατό.


Μια μικροσκοπία ξηραμένου πηκτώματος.

 Το κυτταρικό μοτίβο αυτού του φυτού θυμίζει μια ζωγραφιά του Klimt.
Ο φυτικός ιστός.

Και μια άλλη εικόνα του φυτικού ιστού, επίσης, δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας συνεστιακής μικροσκοπίας.
 
Εικόνες από τη συνεργασία του Federici με τον Benjamin, ο οποίος προσπάθησε να δημιουργήσει κυτταρικά μοντέλα για να λύσουν δομικά προβλήματα.
  
Τα βακτήρια Escherichia coli, ή Ε. coli.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου