Pages

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Lantos 3D Scanner για απεικόνιση των ακουστικών πόρων (video)

Η Lantos Technologies έλαβε πιστοποίηση FDA για το 3D σύστημα σάρωσης αυτιών, μια τεχνολογία που καθιστά εύκολο να γίνουν ακριβείς αποτυπώσεις των ακουστικών πόρων.

Η συσκευή έχει ένα βίντεο ωτοσκόπιο στην άκρη, το οποίο εισάγεται εντός του ακουστικού πόρου. Μόλις τοποθετηθεί, ένα υγρό αντλείται μέσα στην μεμβράνη που περιβάλλει το άκρο, το οποίο διαστέλλεται και γεμίζει τον όγκο του καναλιού. Στη συνέχεια η κάμερα αποσύρεται αργά και ταυτόχρονα παίρνει εικόνες από το περιβάλλον στο οποίο κινείται. Παρακάτω είναι το βίντεο που επιδεικνύει την τεχνολογία.

Αναπτύχθηκε και δοκιμάστηκε σε συνεργασία με ακουολόγους και κατασκευαστές συσκευών ακοής, το 3D Ear Σύστημα ανίχνευσης είναι έτοιμο να προωθήσει την καινοτομία στα ακουστικά βαρηκοΐας, σε ηχοσυστήματορύβους, στρατιωτικές και τις τηλεπικοινωνιακές αγορές. «Πρόκειται για μια τεχνολογία που θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την  ικανότητα των ωτορινολαρυγγολόγων να χαρτογραφούν τις διαστάσεις του αυτιού ενός ασθενή" δήλωσε ο Brian Fligor, Sc.D., Διευθυντής του Διαγνωστικού Ακοολογίας στο Boston Children `s Hospital. "Το σύστημα Lantos κάνει ευκολότερη και ασφαλέστερη την χαρτογράφιση βαθιά μέσα στο κανάλι του αυτιού, η οποία είναι μια αναγκαιότητα για συσκευές που εισχορούν βαθιά στον πόρο του αυτιού, συμπεριλαμβανομένου των δημοφιλών αλλά και προκλητικών αόρατων συσκευών ακοής." Η Ear 3D Scanning System θα είναι εμπορικά διαθέσιμη αργότερα αυτό το έτος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου