Pages

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Κόλπα για τον λόξυγγα

Σαν λόξυγγας μπορεί να οριστεί η ανακλαστική κίνηση που προκαλείται από ανεξέλεγκτες συσπάσεις του διαφράγματος, με μικρές εισπνοές αέρα και έχει ως αποτέλεσμα χαρακτηριστικό ήχο. Συμβαίνει στους ανθρώπους, αλλά και σε άλλα θηλαστικά. Στους ανθρώπους είναι συχνό φαινόμενο σε μωρά, ιδίως μετά τη
λήψη τροφής. Η διάρκεια του λόξιγκα είναι από 5 - 15 λεπτά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις διαρκεί πολύ περισσότερο και είναι ενοχλητικός. Έχουν καταγραφεί και κρίσεις λόξυγγα διάρκειας 6 ετών!
Κόλπα για να απαλλαγείτε από τον λόξυγγα:
-Γεμίστε ένα ποτήρι νερό και αρχίστε να πίνετε μικρές κοφτές γουλιές, ενώ κρατάτε την αναπνοή σας.
-Πάρτε μια χάρτινη σακούλα (όχι πλαστική) και επί ένα λεπτό αρχίστε να εισπνέετε και να εκπνέετε μέσα στη σακούλα. Φροντίστε η σακούλα να καλύπτει και το στόμα, αλλά και τη μύτη σας.
-Απομακρυνθείτε από εκεί που βρίσκεστε και καθίστε κάπου που να επικρατεί ηρεμία. Στη συνέχεια εισπνεύστε βαθιά και κρατείστε όσο πιο πολύ μπορείτε την αναπνοή σας.
-Καταπιείτε αργά μεγάλες ποσότητες νερού.
-Βάλτε κάποιον να σας τρομάξει.
-φάρμακα που μπορούν αποδεδειγμένα να μειώσουν τον λόξυγγα: Η χλωροπρομαζίνη, η βακλοφαίνη και η μετοκλοπραμίδη μπορούν να βοηθήσουν.
-Ο λόξυγγας στο 99% των περιπτώσεων είναι ένα σύμπτωμα που όσο ξαφνικά εμφανίζεται, άλλο τόσο ξαφνικά υποχωρεί και μάλιστα μόνος του. Οπότε μην σας πιάνει άγχος. Δεν πρέπει επίσης να αγχώνεστε γιατί ο λόξυγγας δεν έχει επιπτώσεις στην υγεία σας.
-Ο επίμονος λόξυγγας  που συνοδεύεται από απώλεια βάρους και δυσκολίες στην κατάποση ενδέχεται να αποτελεί προειδοποιητική ένδειξη για κάτι σοβαρότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου