Pages

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Τσάι από καφέ για την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Για όσους προβληματίζονται κάθε πρωί για το αν το ιδανικό πρωινό πρέπει να περιλαμβάνει καφέ ή τσάι, απαντά το νέο επαναστατικό αφέψημα που συνδυάζει και τα δύο.
Το τσάι από φύλλα καφέ είναι πιο υγιεινό και είναι πλούσιο σε ουσίες ωφέλιμες για την υγεία, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Οι ερευνητές των διάσημων Βασιλικών Βοτανικών Κήπων Κιού, στα περίχωρα του Λονδίνου, σε συνεργασία με Γάλλους ερευνητές από την Κοινή Ερευνητική Μονάδα για τις Γεωργικές Καλλιέργειες του Μονπελιέ, διαπίστωσαν ότι το τσάι από καφέ αποτελεί ένα άκρως υγιεινό ρόφημα, που είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τόσο τον κανονικό καφέ, όσο και το μαύρο αλλά και το πράσινο τσάι.
Το καφέ - τσάι παράγεται από το βράσιμο των φύλλων του φυτού του αραβικού καφέ και όχι από τους κόκκους του, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ευρέως, αλλά πιστεύεται ότι περιέχουν λιγότερες υγιεινές ουσίες.
Οι ευεργετικές ουσίες που περιλαμβάνει το συγκεκριμένο αφέψημα, θεωρείται ότι μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακού προβλήματος και διαβήτη. Τα φύλλα του περιέχουν περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες από το απλό τσάι, ενώ διαθέτει και τη φυσική χημική ουσία μανγκιφερίνη που έχουν και τα τροπικά φρούτα μάνγκο και καταπολεμά τις φλεγμονές στον οργανισμό, ρίχνει τη χοληστερίνη και προστατεύει τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου.
Οι Βρετανοί και Γάλλοι ερευνητές, ανέλυσαν δείγματα από φύλλα 23 διαφορετικών ειδών καφέ και βρήκαν ότι τα επτά περιέχουν υψηλά επίπεδα της ουσίας μανγκιφερίνης, ενώ διαπίστωσαν ότι τα φύλλα της αραβικής ποικιλίας του φυτού του καφέ είναι αυτά που περιέχουν τα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου