Pages

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Έλληνες στο τιμόνι

Κορναρίσματα, φωνές, βρισιές, μούντζες, δάχτυλα είναι η κατεξοχήν συμπεριφορά των Ελλήνων στο τιμόνι. Γιατί τι φταίει;

Οι συνήθειες των Ελλήνων στο τιμόνι:
-Ο γνήσιος Έλληνας οδηγός δεν  χρησιμοποιεί ποτέ φλας...
-Θα βρίσει τουλάχιστον τρεις φορές κάποιον, μέχρι να φτάσει στον προορισμό του...
-Θα έχει τη μουσική στο φουλ...
-Δεν κρατάει απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, για να μην χωθεί άλλο όχημα στο κενό...
-Όταν κάποιο όχημα προχωράει αργά, μπροστά από τον Έλληνα άντρα οδηγό, στοιχιματίζει, ότι θα είναι γυναίκα...
-Αν είναι άντρας, θα στείλει τουλάχιστον μια φορά μια γυναίκα να πλύνει κανά πιάτο...
-Διασχίζει γρήγορα ένα κόκκινο φανάρι, για να μην να συγκρουσθεί με άλλο όχημα...
-Δεν ακινητοποιεί το όχημά του σε πινακίδα “STOP” για να μην πέσουν από πίσω του τα αυτοκίνητα που ακολουθούν...
-Φρενάρει πάντα την τελευταία στιγμή για να σιγουρέψει ότι λειτουργεί καλά το ABS...
-Προσπερνάει από δεξιά για να δει τον οδηγό του διπλανού οχήματος να τρομάζει...
-Τα όρια ταχύτητας είναι αυθαίρετοι αριθμοί και μη εκτελέσιμοι στην Eλλάδα...
-Στο  μποτιλιάρισμα, ο οδηγός του οχήματος που είναι από πίσω, κορνάρει και αναβοσβήνει τα φώτα, γιατί είναι πεπεισμένος πως  θα τα πήγαινε καλύτερα από τον μπροστινό, αν ήταν στη θέση του...
-Αλλάζει  λωρίδες με γρήγορους χειρισμούς...
-Είναι παράδοση στην Ελλάδα να κορνάρει κάποιος,  μόλις ανάψει το πράσινο φανάρι, ακόμα και αν είναι πρώτος σ’ αυτό...
-Οι πεζοί είναι οι κυριότεροι εχθροί των οδηγών, διότι καταλαμβάνουν χώρο στα πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σταθμεύσουν αυτοκίνητα και διασχίζουν τους δρόμους, αναγκάζοντας τα διερχόμενα οχήματα να ελαττώσουν ταχύτητα...
Μισή ώρα στους δρόμους των μεγάλων ελληνικών πόλεων αρκεί για να καταλάβει κανείς την αγανάκτηση που βγάζουν οι ΄Ελληνες οδηγοί το τιμόνι.
Το αυτοκίνητο είναι η επέκταση της προσωπικότητάς μας και δείχνει τον χαρακτήρα μας, αλλά και τα προβλήματα που έχουμε στην καθημερινότητά μας.
Η Ελλάδα της κρίσης έχει φορτώσει στους Έλληνες εργασιακή ανασφάλεια, αυξημένα ποσοστά ανεργίας, απολύσεις, περικοπές μισθών, φόρους, χαράτσια και ο φόβος για το μέλλον, τόσο το δικό μας όσο και των παιδίών μας, έχει δημιουργήσει αισθήματα απογοήτευσης, πικρίας, χαμηλής αυτοεκτίμησης, κατάθλιψης και θυμού, πολύ θυμού... που τον βγάζουμε, όταν οδηγούμε.
Ποιοι έχουν πιο επιθετική συμπεριφορά;
-Αυτοί που έχουν τύπο προσωπικότητας Α έχουν την τάση να εκδηλώνουν επιθετικότητα, ανταγωνιστικότητα, ανυπομονησία, εχθρικότητα και μεγάλη ένταση όταν οδηγούν. Αυτή η συμπεριφορά είναι τόσο αποτέλεσμα του χαρακτήρα, όσο και του στρες από τις συνθήκες ζωής. Οι άνθρωποι με προσωπικότητα τύπου Α παραβαίνουν τα όρια ταχύτητας, δεν τηρούν τις αποστάσεις και δεν πειθαρχούν στα συστήματα ρύθμισης της κυκλοφορίας.
-Όσοι έχουν στρες και προβλήματα, όπως επαγγελματικό στρες, προβλήματα υγείας, συζυγικά και άλλα,  είναι πιο πιθανό να εκδηλώσουν επιθετική συμπεριφορά στο τιμόνι, ως ένα τρόπο διοχέτευσης αυτού του άγχους.
-Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να εκδηλώσουν επιθετική συμπεριφορά από τις γυναίκες, οι οποίες φαίνεται να είναι πιο προσεκτικές, αλλά πολλές φορές είναι και αφηρημένες. Αυτό οφείλεται στο ότι οι άνδρες αντιδρούν διαφορετικά σε καταστάσεις στρες από  ότι οι γυναίκες.
-Οι νέοι έχουν και αυτοί πιο επιθετική συμπεριφορά από τους ηλικιωμένους, πιθανόν λόγω της τάσης επίδειξης, της ανάγκης για ρίσκο και της άγνοιας των κινδύνων.
-Τα άτομα χαμηλού κοινωνικού status έχουν την τάση να βρίζουν και να φωνάζουν περισσότερο από ότι άτομα που έχουν πιο ακριβά αυτοκίνητα και έχουν καλύτερο επίπεδο διαβίωσης.
-Τέλος σημαντικό ρόλο στην επιθετική συμπεριφορά στο τιμόνι παίζει και το μεσογειακό ταμπεραμέντο, λόγω της ζέστης και της μεγάλης ηλιοφάνειας που υπάρχει στη χώρα μας. Οι αυξημένες θερμοκρασίες αυξάνουν, σύμφωνα με τους ειδικούς και την επιθετική συμπεριφορά στο τιμόνι.
Ωστόσο, αν και υπάρχουν πολλές δικαιολογίες για την επιθετική και επικίνδυνη συμπεριφορά των Ελλήνων στους δρόμους το greekmednews προτείνει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, γιατί δεν υπάρχουν άλλες αντοχές...
Θυμός και τιμόνι δεν πάνε μαζί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου