Pages

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Γιατί οι άνδρες κοιμούνται μετά το σεξ

Οι άνδρες κοιμούνται μετά το σεξ για να ξεκουραστούν ενώ οι γυναίκες φαίνεται πως είναι… ξεκούραστες. Δεν μιλάμε όμως για τη σωματική κούραση αλλά για την εγκεφαλική.  Η τάση των ανδρών να κοιμούνται αμέσως μετά το σεξ δεν οφείλεται στο ότι ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τις δικές τους ανάγκες και αδιαφορούν για τις συντρόφους τους. Γάλλοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο ανδρικός εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος ώστε να «σβήνει» αμέσως μετά το σεξ.

Σε καταστολή οι άνδρες

Ομάδα ερευνητών που εργάζονται σε κυβερνητικούς οργανισμούς της Γαλλίας μελέτησε την εγκεφαλική δραστηριότητα ανδρών τόσο κατά τη διάρκεια του σεξ όσο και αμέσως μετά τη λήξη του. Οι ερευνητές θέλησαν να διαπιστώσουν τις μεταβολές που υπάρχουν στη δραστηριότητα του εγκεφάλου των ανδρών σε κάθε φάση της ερωτικής δραστηριότητας και φυσικά όταν έχει τελειώσει το σεξ.
Διαπίστωσαν ότι ο εγκεφαλικός φλοιός, η περιοχή που ελέγχει τις συνειδητές σκέψεις, έβγαινε εκτός λειτουργίας κατά τη διάρκεια του οργασμού. Ταυτόχρονα δύο άλλες περιοχές (η αμυγδαλή και η έλικα του προσαγωγίου) έστελναν στον υπόλοιπο εγκέφαλο μηνύματα καταστολής της σεξουαλικής επιθυμίας. Ο εγκέφαλος για να ανταποκριθεί στο αίτημα απελευθέρωνε χημικές ουσίες που προκαλούν τον ύπνο μετά το τέλος του σεξ.

Διαφορετικές οι γυναίκες

«Η έρευνά μας προσφέρει για πρώτη φορά στοιχεία σχετικά με το τι συμβαίνει στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια του οργασμού. Μετά από έναν οργασμό οι άνδρες συνήθως περνούν σε φάση μη απόκρισης στα διάφορα ερωτικά ερεθίσματα για αυτό και περνά κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να έχουν και πάλι στύση. Οι γυναίκες δεν αντιμετωπίζουν αυτή τη φάση ή τουλάχιστον δεν την αντιμετωπίζουν με την ίδια ισχύ και χρονική έκταση και για αυτό αναζητούν ξανά την ερωτική συνεύρεση πολύ σύντομα μετά το σεξ ενώ την ίδια στιγμή οι σύντροφοί τους θέλουν να ξεκουραστούν» αναφέρει ο Σερζ Στολερί, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου