Pages

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Πώς να απαλλαχτείτε από την φλεβίτιδα στα πόδια!

Πολλές γυναίκες υποφέρουν από φλεβική ανεπάρκεια των κάτω άκρων, αλλά συνήθως το αγνοούν, καθώς η νόσος στα αρχικά στάδια δεν δημιουργεί ανησυχητικά συμπτώματα. Έτσι, συχνά, το αίσθημα βάρους ή καψίματος στα πόδια, το πρήξιμο ή ακόμα και ο σχηματισμός ευρυαγγειών αποδίδονται στην ορθοστασία και το τρέξιμο της ημέρας.

Όμως, πέρα από την ένταση της καθημερινότητας, τα πρησμένα και βαριά πόδια πολλές φορές μπορεί να υποκρύπτουν φλεβικά προβλήματα, για τα οποία η καλύτερη θεραπεία είναι η σωστή και έγκαιρη αντιμετώπισή τους.
Αν έχετε αποκτήσει ήδη φλεβίτιδα  στα πόδια σας το καλύτερο πράγμα πού έχετε να κάνετε  είναι να επισκεφτείτε ένα γιατρό ο οποίος θα σας προσδιορίσει το πρόβλημα. Θα σας κάνει μια απλή εξέταση την λεγόμενη φλεβογραφία ο αγγειολόγος μπορεί να διαγνώσει ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα και να συστήσει την κατάλληλη θεραπεία". Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι αν έχετε φλεβικά προβλήματα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κάνετε ηλιοθεραπεία τώρα το  καλοκαίρι ή όταν είστε σε spa ή σε θερμά λουτρά, καθώς η υψηλή θερμοκρασία προκαλεί αγγειοδιαστολή, με αποτέλεσμα να κατεβαίνει περισσότερο αίμα στα πόδια και μετά να δυσκολεύεται η ανοδική του πορεία".
Εσείς πού δεν έχετε φλεβικά προβλήματα για να μην αποκτήσετε πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1
Να  περιορίσετε το πολύ αλάτι διότι  όταν τρώτε  περισσότερο από αυτό που έχει ανάγκη το σώμα σας στην προσπάθεια να το διαλύσει κατακρατά υγρά με επακόλουθο το πρήξιμο στα πόδια.

Βήμα 2
Αν η δουλειά σας είναι καθιστική τότε οπωσδήποτε πρέπει να προσθέσετε στο πρόγραμμα σας  άσκηση. Το καλύτερο για τα πόδια είναι ένας συνδυασμός συστηματικών ασκήσεων περπάτημα, ποδήλατο, κολύμπι, τρέξιμο που διεγείρουν το κυκλοφορικό σύστημα. Στην χείριστη περίπτωση που είστε πολύ πολυάσχολη και δεν μπορείτε να αφιερώσετε μια ώρα της ημέρας για το σώμα σας και την υγεία σας μπορείτε να γυμνάζεστε 10-15 λεπτά καθημερινά σε ένα ποδήλατο γυμναστικής, στις εύκολες ταχύτητες, αρκούν για να τονώσουν τη μικροκυκλοφορία στην προβληματική περιοχή όλου του σώματος.

Βήμα 3

Καλό θα ήταν να κάθεστε  καθημερινά στην άκρη της μπανιέρας και να ρίχνετε κρύο νερό στα πόδια σας  για ένα λεπτό. Έπειτα, γυρίστε το σε μέτριο ζεστό για ένα λεπτό πάλι. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε εναλλάξ ζεστό και κρύο νερό για πέντε λεπτά συνολικά τελειώνοντας με κρύο. Η άσκηση αυτή ξεκουράζει τα πόδια και είναι ιδιαίτερα ευεργετική για το φλεβικό σύστημα.

Βήμα 4
Οπωσδήποτε πρέπει να εμπλουτίσετε το διαιτολόγιό σας  με τροφές πλούσιες σε νερό, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά. Τρόφιμα που μπορούν να σε βοηθήσουν είναι το καρπούζι, το αγγούρι, τα πορτοκάλια και τα σταφύλια. Aκόμη μπορείς να τρως φράουλες, κεράσια, μπρόκολα και παντζάρια. Όλα αυτά τα τρόφιμα εκτός του ότι είναι αντιοξειδωτικά εμποδίζουν τα οιδήματα και την κατακράτηση υγρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου