Pages

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Νέα έρευνα οραματίζεται Ηλεκτρονικά χειρουργικά γάντια


Μηχανικοί  έρευνας στο Πανεπιστήμιο του Illinois at Urbana-Champaign, Northwestern University και Dalian University of Technology στην Κίνα έχουν εργαστεί για την ανάπτυξη ηλεκτρονικών ειδικότητας, τα οποία μπορούν να ενσωματωθούν σε χειρουργικά γάντια για να σας δώσουν  κυριολεκτικά επιπλέον εργαλεία στις άκρες των δαχτύλων σας.


Εύκαμπτα ηλεκτρονικά που βασίζονται στο πυρίτιο και ειδικοί μαλακοί αισθητήρες αποτέλεσαν τον πυρήνα της έρευνας που είχε ως στόχο να καθορίσει τις κατευθυντήριες γραμμές στη δημιουργία πραγματικά χρήσιμων ηλεκτρονικών γαντιών του μέλλοντος. Η ομάδα οραματίζεται ότι οι χειρουργοί κάποια μέρα θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τα δάχτυλά τους για τον εντοπισμό των ιστών και να είναι σε θέση να τον καυτιριάσουν αμέσως, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν κάποιο άλλο εργαλείο.

Από την περίληψη της μελέτης στο περιοδικό Nanotechnology:

Περιγράφουμε τη χρήση των νανοϋλικών ημιαγωγών, προηγμένες μεθόδους κατασκευής και ασυνήθιστα σχέδια συσκευών για μια κατηγορία των ηλεκτρονικών συσκευών με δυνατότητες ενσωμάτωσης πάνω στις εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες των λεπτών ελαστομερών φύλλων σε κλειστού σωλήνα γεωμετρίες, ειδικά διαμορφωμένο για τοποθέτηση στις άκρες των δαχτύλων. Πολυλειτουργικά συστήματα αυτού του τύπου επιτρέπουν electrotactile διέγερση με συστοιχίες ηλεκτροδίων χρησιμοποιώντας πολυπλεξία και διόδους νανομεμβράνης πυριτίου (Si NM, υψηλής ευαισθησίας παρακολούθησης της έντασης με Si μετρητές NM, και αίσθηση αφής με ελαστομερείς πυκνωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου