Pages

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Tα σεξουαλικά νοσήματα αλλάζουν την μυρωδιά του σώματος



Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό πως αρκετά από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα δεν έχουν εμφανή συμπτώματα, μέχρι να εκδηλωθεί η νόσος. Σε έρευνα όμως που έκαναν Pώσοι επιστήμονες, βρήκαν ότι κάποια από αυτά γίνονται αισθητά με την μυρωδιά. Στο πλαίσιο της μελέτης, μία ομάδα γυναικών κλήθηκε να μυρίσει ιδρώτα ανδρών που είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες.

Η πρώτη ομάδα ήταν φορείς βλεννόρροιας και η δεύτερη υγιείς. Όλες οι γυναίκες κατάλαβαν όσους είχαν μολυνθεί με τον ιό της γονόρροιας και μάλιστα περιέγραψαν την οσμή του ιδρώτα τους ως «σαπίλα».


Οι ειδικοί επισημαίνουν πως αυτό συμβαίνει διότι, καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη λοίμωξη από τη γονόρροια, μεταβάλλεται η βιοχημική του σύσταση και έτσι αλλάζει και η οσμή του ιδρώτα. Μάλιστα, οι επιστήμονες εκτιμούν πως η ικανότητα των γυναικών να μυρίζουν κάποιο σεξουαλικό νόσημα είναι ένας εξελικτικός μηχανισμός, ο οποίος προειδοποιεί το υποσυνείδητο για τον κίνδυνο που διατρέχει από τον ερωτικό σύντροφο. Παρόμοια αποτελέσματα είχαν και μελέτες που έγιναν σε ποντίκια, τα οποία είχαν προσβληθεί με παράσιτα ή ιούς και μειώθηκε κατακόρυφα η ελκυστικότητα προς τα ζώα του αντίθετου φύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου