Pages

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

MEVION S250 θεραπεία πρωτονίων εγκρίθηκε στην Ευρώπη


Η Mevion Medical από to Littleton, MA παρέλαβαν την ευρωπαϊκή σήμανση CE για το MEVION S250 σύστημα θεραπείας της Proton. Η θεραπεία με το σύστημα Proton  πλεονεκτεί έναντι των παραδοσιακών  ακτινοβολιών διότι επιτρέπει την ακριβή στόχευση των όγκων, έτσι ώστε η ενέργεια να κατανεμιθεί
σχεδόν αποκλειστικά στο στόχο χωρίς να καταστρέφουν τους γύρο ιστούς, στην διαδρομή προς την περιοχή της αγωγής.

Το πραγματικό μειονέκτημα αυτής της θεραπείας με πρωτονία, είναι το κόστος των συστημάτων και του μεγάλου μεγέθους τους, επειδή τροφοδοτούνται από synchrocyclotrons. Γίνεται όμως προσπάθεια για να χτιστεί ένας πιο συμπαγής επιταχυντής (6 πόδια (1,8 m) σε διάμετρο) που μπορούν να παραδώσουν τα πρωτόνια στα 250 MeV σε βάθος μέχρι 32 εκατοστά, η εταιρεία πιστεύει ότι μπορεί να μειωθεί το κόστος αυτής της τεχνολογίας και να το καταστήσει προσιτό στα περισσότερα νοσοκομεία.

Η Proton ακτινοθεραπεία μπορεί να αποδώσει με ακρίβεια στοχευμένες δόσεις ακτινοβολίας με πλήρη απορρόφηση της ενέργειας πρωτονίων σε προβλέψιμο βάθος των ιστών, επιτρέποντας έτσι την ακριβή παράδοση ακτινοβολίας δίπλα σε κρίσιμες δομές και χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας σε υγιείς δομές. Η διαθεσιμότητα της θεραπείας πρωτονίων παραμένει πολύ περιορισμένη, λόγω του τεράστιου κόστους, μεγάλης επιφάνειας και της τεχνικής πολυπλοκότητας των παραδοσιακών συστημάτων θεραπείας πρωτονίων.

Η σήμανση CE της MEVION S250 δίνει στα νοσοκομεία και κέντρα θεραπείας του καρκίνου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες περιοχές όπου η σήμανση CE έχει αναγνωριστεί, τη δυνατότητα να παραγγείλετε, εγκαταστήσετε και να θεραπέυσετε ασθενείς με αυτή τη επαναστατική ιατρική συσκευή. Τροφοδοτείται από μια TriNiobium Core ™, η MEVION S250 το οποίο μειώνει σημαντικά το κόστος, το μέγεθος και την πολυπλοκότητα των συστημάτων θεραπείας πρωτονίων σε επίπεδα παρόμοια με σύγχρονα μηχανήματα ακτίνων Χ  και φέρνει την προσβασιμότητα, τις προσιτές τιμές και την πρακτικότητα στην θεραπεία πρωτονίων.

Η Mevion εγκαθιστά ταυτόχρονα τρεις MEVION S250 Proton Therapy Systems στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πρώτη ιστοσελίδα στο Siteman Cancer Center στο Barnes Jewish Hospital, στην Washington University in St. Louis Missouri παρέλαβε τον υπεραγώγιμο συγχροκύκλοτρο του, τον Οκτώβριο του 2011 και παράγει σήμερα μια ισχυρή ακτίνα των 250 MeV ενέργειας. Το δεύτερο και το τρίτο σε εγκαταστάσεις Robert Wood Johnson στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο New Brunswick, NJ και του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμαβρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου