Pages

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Δισκοπλαστική με ενέσιμο Gel


Κερδίζει έδαφος και στη χώρα μας η μέθοδος της δισκοπλαστικής με ενέσιμο gel, αντί για την κλασική χειρουργική αντιμετώπιση σε περιπτώσεις δισκοπάθειας στη σπονδυλική στήλη και στον αυχένα. Τα πρώτα 100 περιστατικά οσφυαλγίας και αυχεναλγίας, όπου εφαρμόστηκε η μέθοδος της δισκοπλαστικής, κατέδειξαν ποσοστό ίασης που προσεγγίζει το 95%, ποσοστό συγκρίσιμο ακόμη και από εκείνα της διεθνούς εμπειρίας (82%-91%). 



Είναι ενδεικτικό ότι ένας στους δύο ενήλικες, σε κάποια φάση της ζωής τους, θα ταλαιπωρηθούν από πόνους στη μέση (οσφυαλγία) με μεγάλη πιθανότητα αντανάκλασης των πόνων στα κάτω άκρα (ισχιαλγία). Επιπλέον, σχεδόν ενάμισι εκατομμύριο Έλληνες ταλαιπωρούνται μόνιμα ή περιστασιακά, από οδυνηρούς πόνους στον αυχένα, με αντανάκλαση στους ώμους και την ωμοπλάτη, καθώς και έντονο μούδιασμα στα χέρια, συχνά με συνοδεία βασανιστικών πονοκεφάλων. 


Το ενδοδισκικό gel, εγχύεται μέσα στο μεσοσπονδύλιο δίσκο, στην περιοχή της βλάβης και η διαδικασία διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Η συγκεκριμένη μέθοδος θεραπείας της κήλης του μεσοσπονδυλίου δίσκου γίνεται με έγχυση εμφυτεύσιμου gel, υπό ακτινοσκοπική καθοδήγηση και με τοπική αναισθησία με λεπτή βελόνα μέσα στο μεσοσπονδύλιο δίσκο, στην περιοχή που βρίσκεται ο κατεστραμμένος πηκτοειδής πυρήνας. Είναι μια μη χειρουργική λύση, αναίμακτη και ανώδυνη. Ο ασθενής μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο 2 ώρες μετά την έγχυση του gel, ενώ η αποκατάσταση του μεσοσπονδύλιου δίσκου επιτυγχάνεται σε χρόνο από μισή ώρα έως 5 εβδομάδες μετά την εφαρμογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου