Pages

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Nimy: Βραχιολάκι διαβάζει τους καρδιακούς παλμούς για βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας. ΒΙΝΤΕΟ


Καρδιά του κάθε ατόμου χτυπάει με το δικό του μοναδικό πρότυπο, η υπογραφή του οποίου μπορεί να ανιχνευθεί με ένα κομμάτι του λογισμικού αναγνώρισης προτύπων. Όπως και τα δακτυλικά αποτυπώματα και οι αμφιβληστροειδείς, σχεδόν όλοι μας έχουμε ένα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βιομετρικό σύστημα ελέγχου ταυτότητας.

Μια εταιρεία με την επωνυμία Bionym έχει αναπτύξει ένα νέο βραχιολάκι που ονομάζεται Nimy και παρακολουθεί το σφυγμό του χρήστη και εντοπίζει το μοναδικό σχέδιο του, προκειμένου να ξεκλειδώσετε κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και άλλες κοντινές συσκευές που ανήκουν στον χρήστη.

Αν και μοιάζει με κάποια από τα trackers γυμναστικής που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, η Nymi φαίνεται να προορίζεται αυστηρά για λόγους ασφαλείας χωρίς να προσφέρει λειτουργίες που σχετίζονται με την υγεία. Παρ 'όλα αυτά, την επόμενη φορά που η συσκευή δεν θα σας αφήσει να συνδεθείτε με τον υπολογιστή σας, μπορεί να είναι μια έμμεση διάγνωση της κολπικής μαρμαρυγής ή άλλη αρρυθμία. Το Nymi είναι τώρα διαθέσιμο για προπαραγγελεία στην τιμή των 79 δολαρίων το κομμάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου